top of page
_MG_3760 HD.jpg

Tomten och Trollets julkalender 7 december


Hej alla människobarn!


Tänk alla barn vad mycket vi lär oss tillsammans, vi har fått hjälp att lära oss om stjärnor , planeter, naturfenomen, vilka djur som är aktiva på natten och mycket mycket mer. Nu var det dags för oss att resa hem till vår grotta och stuga igen. Älgen ville stanna här uppe i Norr men vi fick hjälp av en ren som orkade dra oss båda i släden. Vi frågade först en grävling , men grävlingen hade ingen släde och den var bara vaken på natten.

På vår resa berättade Tomten för mig att hen hade fått lära sig i skolan att det finns andra sorters stjärnor och de får medaljer. Medaljer som glittrar i guld och silver och är jätte fina, åh jag och alla troll älskar ju allt som glittrar och är fint.


Tomten berättade att det finns en stor fest i ett stort hus för stjärnorna för de är bra på en massa saker som matematik, skriva, hur vi ska vara bra vänner något som heter fysik och kemi, och där på den festen får de medaljerna av kungen. Tillsammans bestämde vi oss för att också ha en fest med massor av medaljer. Vi måste skriva en lista med saker vi är bra på.


Kan ni barn komma på saker som ni är bra på och göra en rörelse till?


Vad är ni bra på?

Alla som är bra på att leka hoppar upp och ner

Alla som är bra på att vara en kompis vickar på rumpan

Alla som är bra på att tänka klappar med händerna

Alla som är bra på att gå i trappor stampar med fötterna.

Alla som har en bra fantasi , spelar på läpparna.

Alla som är modiga hoppar på runt på stället.

(kom på fler saker tillsammans med barnen som ni är bra på och en rolig rörelse till)

Vad bra vi är!


Kan ni barn också göra en list på vad ni är bra på, om ni inte kan skriva kan ni rita eller be en vuxen hjälpa er med er list.


Troll och Tomte Hejdå vi Hörs imorgon!Comments


bottom of page