_MG_3760 HD.jpg

Tomten och Trollets julkalender 16 december

Torsdag 16 december 2021

Hej alla människobarn


I går när vi smög hem efter att vi hade tittat på alla djuren gick vi förbi ett ställe där det fanns många granar. Människorna gick dit och fick en gran i någon sorts strumpa. Väldigt konstigt. Hos oss står granarna i skogen utan strumpor. Vi har också sett när vi tittar in genom fönster att en del har en gran inne med massa vackra saker i.


Vi har frågat de andra trollen och tomtarna om vi får ta in en gran men det får vi inte. Nu vill vi fixa en egen vacker gran ute. Trollet ska hämta lite guld och silver hemma hos sig och jag ska hämta vackra ullstrumpor, vantar och halsdukar att klä granen med. Det kommer att bli så fint!


Vad har ni i er gran på förskolan eller hemma? Vem bestämmer vad som ska hänga i granen? Vad skulle du vilja ha i granen? Vi har också sett att människorna dansar runt sina granar runt, runt, runt. Ibland lite hit och ibland lite dit.


Barnen ser ut att tycka om dansen Farmors lilla kråka.


Kan ni den?

Här följer fler förslag på sånger att dansa till: Små grodorna ,Vi äro musikanter ,Ritch ratsch filli bom bom bom ,Tre små gummor, Avsluta med raketen. Se lärarhandledningen


Troll och Tomte hej då!

Vi hörs imorgon!