top of page
_MG_3760 HD.jpg

Tomten och Trollets julkalender 15 december

Onsdag 15 december 2021


Hej alla människobarn


Igår efter att vi hade träffat fjällharen ville vi se om fler djur byter päls på vintern. Så efter att vi hade lekt kurragömma gick vi till fågelmaten som hängde i träden för att se om fåglarna har bytt päls. Vi tittade och tittade och de såg precis ut som de gjorde på sommaren. Då kom Tomten på att de inte har päls utan fjädrar. När vi satt stilla under trädet fick vi syn på en älg. Goddag älg sa Tomten när byter du färg? Älgen tittade förvånat på Tomten och sa aldrig päls men hornen tappar jag varje vinter och får nya på våren.


Det var spännande tyckte vi. Sedan såg vi en rödräv och Trollet frågade. Goddag räv byter du färg? Räven svarar förvånat nej absolut inte, men min päls blir mycket varm på vintern. VI lärde oss mycket igår och fortsatte att fundera över vilka fler djur som är vakna på vintern. Vet ni det?


Det finns en lek om djur om vi brukar leka, vill ni leka den? Kom alla mina djur


Alla barn står på ett led och pedagogen står ca 15 meter framför barnen. Pedagogen säger -Kom alla mina barn och barnens svarar med frågan hur då. Pedagogen väljer ett djur och säger som till exempel rävar. Barnen förflyttar sig fram till pedagogen som rävar. Pedagogen går och ställer sig ca 15 meter från barnen och leken börjar om.


Troll och Tomte hej då!

Vi hörs imorgon!Comentários


bottom of page