top of page
_MG_3760 HD.jpg

Tomten och Trollets julkalender 14 december

Tisdag 14 december 2021


Hej alla människobarn


Efter Luciafirandet igår var vi ute i snön och lekte kurragömma. Det gick inte så bra för mig,Tomten för jag har röda kläder.Trollet såg mina röda kläder i snön och i naturen. Trollet kunde gömma sig bättre med sina grå kläder. När jag låg bakom en sten såg jag en fjällhare som var alldeles vit och alldeles stilla i snön. Den syntes nästan inte. Tänk vad fiffigt att byta pälsa så att den inte syns i naturen.Den är gråbrun på sommaren och vit på vintern.Jag tycker om rött så jag fortsätter ha det på mig.


En gång när vi lekte kurragömma gömde jag mig så bra att Trollet inte hittade mig. Trollet ropade och ropade men jag kom inte fram. Till slut blev Trollets röst argt och ropade jättehögt. Då kom jag fram. Trollet berättade att hen hade blivit rädd och arg samtidigt för att jag inte kom fram. Tänk om du hade gått vilse Tomten sa Trollet. Då bestämde vi att när någon ropar kom fram då ska man komma fram.


Hur gör ni när ni leker kurragömma?

Var är de bästa gömstället?

Varför tror du att fältharen är vit på vintern?


Troll och Tomte hej då!

Vi hörs imorgon!Comments


bottom of page