top of page
_MG_3760 HD.jpg

Tomten och Trollets julkalender 10 december

Fredag 10 december 2021

Hej alla människobarn!


Kommer ni ihåg när Tomten visade mig Trollet vad julen luktade och jag sa att mask var godast? Efter att vi hade lekt vid stora stenen i skogen gick vi tillsammans hem till Tomten för att lyssna på en saga. Innan sagan så bjöd Tomtemor oss på ännu flera pepparkakor som var direkt från ugnen, de var ju faktiskt lite goda. Jag ombestämde mig, de var jättegoda. När det var dax att lyssna på sagan så kunde inte jag koncentrera mig och lyssna för min mage ville ha ännu flera pepparkakor.


Vet ni vad jag gjorde? Jag smög i väg när ingen såg och tog fler pepparkakor, faktiskt hela fatet utan att fråga om lov. Jag smög ut med fatet och kunde inte låta bli att äta upp dem alla. När alla pepparkakorna var slut kom jag på vad jag hade gjort, nu fanns det ju inga kvar till Tomten. Jag fick lite ont i magen för det kändes inte så bra.


Nu hörde jag att Tomtemor sa att sagan var slut och frågade alla om de ville ha lite fler pepparkakor. När Tomtemor fick syn på mig med det tomma fatet där ute och smulor av pepparkakor överallt började jag gråta. Tomtemor tröstade mig och sa att det var ingen fara, hon förstod att ibland blir det tokigt och denna gången kunde vi baka nya pepparkakor tillsammans efter att jag hade sagt förlåt.


Hur tycker ni att Trollet skulle ha gjort?

Hur vill du bli tröstad när du är ledsen?


Troll och Tomte hej då!

Vi hörs imorgon!






bottom of page