top of page
_MG_3760 HD.jpg

Rocka Sockorna 2023I årets Rocka Sockorna film med Tomten och Trollet möter de ett nytt dilemma. Älvorna förstår inte varför Trollets nyaste syskon Tralla är som Tralla är. Tralla har Downs syndrome men för Trollet ett syskon som alla de andra, men Älvorna tänker på ett annat sätt. Tomten och Trollet kommer på att de glömde ju kasta sockor till älvorna i fjor och berätta om Rocka Sockorna.......


Hur är det att växa upp med ett syskon som kanske andra tycker är olika av någon anledning? Hur tänker era barn kring det? Hur är det att vara stora syskon till alla yngre syskon? Hur tror ni att det är frö Trollet som har så många syskon så hen inte ens vet hur många de är?


Här hittar ni årets film.Hur är det att växa upp med ett syskon med Downs syndrom? På Ur play finns det ett 14 minuter långt program om att ha ett syskon med Downs syndrom. I programmet så berättar William om hur det är att vara bror till Ebba som har Downs syndrome. Programmet är för lite äldre barn men kan rekommenderas för oss pedagoger att titta på.


Det finns även för oss pedagog mer information om hur det är att växa upp med syskon med Downs syndrome och det hittar ni här:


Tidigare års filmer hittar ni här:

Vill ni sjunga och Rocka sockorna med era barngrupper så finns länken här:

コメント


bottom of page