_MG_3760 HD.jpg

Junior vill inte-en bok om samtycke

Nu har Caroline Engvall och Katarina Vintrafors släppt bok nummer två om Junior för våra barn i förskoleåldern. Junior vill inte - en bok om samtycke.


Vi får följa med Junior och hens kusin Nolla till nöjesparken tillsammans med Juniors mamma och mormor. Som i så många andra familjer ska denna dagen dokumenteras i bilder och mamma och mormor har fullt upp med att titta på gamla bilder från när Junior var yngre. Katarina har än en gång lyckats få till otroliga illustrationer där vi verkligen känner hur ogärna Junior vill vara med på dessa bilder.


På toppen av detta så har Junior också en mormor som är otroligt kram glad och vill kramas flera gånger i historien, även detta visa Junior en ovilja till med sitt kroppsspråk. Nu har Junior en mycket klok kusin Nollan som hjälper Junior att lösa dessa dilemman och tillsammans får de mamma och mormor att förstå att junior inte vill vara med på bilder eller bli kramad.


I slutet av boken å får ni frågor som ni kan använda er av i era boksamtal med era barngrupper.


Boken kommer bli till stor hjälp i vårt arbete kring barns integritet och rätt stopp min kropp och vårt arbete med barnkonventionen och artikel 16 " Barn har rätt till ett privatliv"

Vill ni vara med i utlottningen av ett signerat ex av boken gå in på vår instagram eller FB sida och delta.


Utlottningen avgörs på fredag 8/4
Det finns även rykande nytt material kring vå