top of page
_MG_3760 HD.jpg

Hinderbanan eller Rörelse bingo

Här kommer ytterligare förslag på fysiska aktiviteter som ni kan göra tillsammans ute med er barngrupp.


Gör en hinderbana tillsammans med barnen, antingen på er förskolegård, ute i en skogen eller i en park. Det kan vara bra att tänka på att det finns utrymmer för barnen så de ges möjlighet till att röra sig med mycket plats och om de önskar med lite mer fart än det ges möjlighet till inomhus.



Naturen bjuder på många naturliga rörelse utmaningar, spring mellan två träd, spring som ett S eller en 8 mellan trädet, beroende på vilken ålder barnen har. Låt dem krypa i mossan och även få in sinnena i er rörelse. Klättra upp på en sten, vågar ni hoppa ner? Smyg och rör er som olika djur i vår natur.



Förskolegården kan även den erbjuda till fysiska aktiviteter. Det som kan vara en utmaning är om det är många barn samtidigt på en mindre yta. Skapa då en meningsfull väntan mellan att barnen kanske måste vänta på sin tur genom att ge dem små utmaningar som, kan ni stå på ett ben så lång tid som det tar för kamraten att balansera, kan ni gunga på era fötter upp och ner så lång tid det tar för kamraterna att rulla bollen och så vidare.


Vi har tagit fram ett förslag på rörelse bingo som ni kan göra tillsammans med era barn. Tips är att skriva ut det och laminera det så kan ni återanvända det många gånger. Utifrån ålder på barnen så gör ni det tillsammans alla i gruppen eller så låter ni barnen göra tillsammans med en kamrat. Åter igen undvik tävling det som är viktigast är att ha roligt och röra sig tillsammans.


Här kan ni ladda ner Rörelse bingo



Vi vill även tipsa om Ylva Ellnebys bok Hoppa, studsa och klättra i träd

Comments


bottom of page