top of page
_MG_3760 HD.jpg

Förskolans dag 2021


Förskolan har en lång tradition i Sverige och sedan 1830 - talet har det funnits barnomsorg i Sverige. Genom tiden har barnomsorgen bedrivits under många olika namn, den har kallats småbarnsskola, barnkrubba, barnträdgårdar, daghem och nu sedan 1998 förskola. Första syftet med att starta barnomsorg var att skydda barn från att behöva yrkesarbeta från unga år och få en utbildning. Senare var det att mammorna behövdes som arbetskraft och då behövde någon annan ta hand om barnen för att de inte skulle vara utan omsorg under tiden mammorna arbetade. Nu är förskolan till för barnen själv och utbildningen som sker där uppmärksammas varje år på förskolans dag.


Till förskolans dag har vi tagit fram ett material som utgår i från ett promenad spår som ni kan gå tillsammans med er barngrupp under förskolans dag , eller någon annan dag. Vi har sammanställt korta filmer med våra kompisar Tomten och Trollet som denna gången starta en förskola för Trollet syskon. Tomten och trollet har ju tittat på hur de ser att barn och pedagoger gör på en förskola men har inte riktigt förstått allt helt rätt. Vi har kopplat deras uppfattningar till målen i förskolans läroplan och även kopplat det till artiklarna i Barnkonventionen.


Nedan kan ni ladda ner promenadspåret och under Lärarhandledningen får ni som pedagoger hjälp att koppla promenadspåret till barnkonventionen och förskolans läroplan, samt att vi sammanställt några reflektions frågor till er och ert arbetslag.Ladda ner Promenadspåret

Förskolans dag 2021
.pdf
Ladda ner PDF • 828KB

Lärarhandledning

Lärarhandledningen finns att ladda ner under Dina Sidor/Lärarhandledning (du behöver logga in. Om du inte har ett konto så är det kostnadsfritt att registrera sig).
Comments


bottom of page