top of page
_MG_3760 HD.jpg

Verbala Stigars julkalender 2020


Tomten och Trollet


En julkalender för barn och pedagoger i förskolan.


I den här julkalendern som vi har skrivit kommer barnen och ni få följa med på ett äventyr tillsammans med Tomten och Trollet. Barnen kommer få delge er pedagoger sina tankar och funderingar som kan hjälpa Tomten och Trollet att förstå hur barnen tänker och hur människovärlden fungerar. Bakom varje “lucka” som i denna kalender är utformat som ett brev skriver Trollet och Tomten om händelser och tankar som barnen kan känna igen från sitt egen vardag.


Breven kan ni skriva ut, rulla ihop och knyta med ett snöre eller garn.

Vi har fotograferat oss själv som Trollet och Tomten och dessa bilder kan du använda för att visa barnen vilka som skriver breven till dem. Har ni dockor ni tycker passar bättre väljer ni det som passar er barngrupp bäst.


Vi har gjort kalendern så att den kan använda under er utevistelse i tider som det är just nu. Vi har också tänkt på att det inte ska kosta verksamheten ,så det mesta av materialet ni behöver finns redan i er verksamhet. Vi har också valt att göra aktiviteten så att det ska passa så bred ålder på barngruppen som möjligt och att den ska vara lätt för er att använda.


Onsdagen den 9/12 Denna dag är aktiviteten leken Byta träd. Är leken ny för dig, beskriver vi den på vår Youtube kanal och du kan titta på den innan ni öppnar brevet med barnen så ni kan förklara leken. Filmen är 7 minuter lång.


Tisdagen den 15/12 Dagens aktivitet handlar om hur kläder håller oss varma. Till denna dag behöver ni två plastflaskor för att visa barnen på hur viktigt det är att vara rätt klädd när det är kallt, ni kan läsa i brevet hur ni ska använda flaskorna.

Det finns sånger i kalendern som kanske behöver friskas upp i minnet och de finns texter och melodier på olika sidor på nätet att som ni kan använda er av.


Ladda ner julkalendern i PDF


Tomten-och-Trollets-Julkalender-2020
.pdf
Ladda ner PDF • 23.61MB

コメント


bottom of page