top of page
_MG_3760 HD.jpg

Undervisning på hösten

Än är det sommar kvar i stora delar av vårt avlånga land, men runt knuten är hösten i startgropen. Hösten är en spännande årstid med alla färgväxlingar, svampar som växer och alla vattenpölar som uppstår i regnet.

I denna artikel tipsar vi om material du kan använda i din undervisning.Tavlor

Gör en ram av fyra pinnar på marken. Med tunna pinnar gör du konturer till en figur, växt eller byggnad. Färglägg konturen med olika löv som du hittar på marken.


I vår Youtube film kan ni hitta fler tipsSkrutt tittar på hösten

På UR hittar du den lilla dockfiguren Skrutt och kan följa hen på äventyr runt husknuten på hösten. I länken här under hittar du fyra korta filmer på ca 4-5 minuter om svampar, mossa, frön och lavar.


Höstbingo

Naturhistoriska riskmuseet har gjort ett höstbingo med olika kombinationer av bilder. Det finns brickor med 9 bilder och tomma brickor som du och barngruppen själv bestämmer vad som ska vara med.Varma kläder

Nu börjar det bli kallare och barnen behöver mer kläder på sig för att inte frysa. För att visa hur kläderna håller kvar kroppsvärmen och håller oss varma kan du göra följande aktivitet med barnen.


Fyll två petflaskor med vatten som är så varmt att barnen kan hålla i flaskan. Klä den ena flaskan med en raggsocka som kläder och en vanlig strumpa som du rullar upp som mössa. Berätta för barnen att det är två figurer, den ena har klätt på sig och den andra vill inte ha kläder. Ställ sedan flaskorna åt sidan medan ni gör annat. Återkom till flaskorna och känn på dem. Den med kläder är varmare än den utan kläder. Prata om vad barnen upplever.

Comments


bottom of page