top of page
_MG_3760 HD.jpg

Tomten och Trollets julkalender 9 december

Vet ni alla människobarn? I går var det ju Tomtens favoritdag när hen fick städa och städa och sortera i ordning överallt men i dag är det minsann Trollets favoritdag!! Det är pepparkakans dag och Trollet bara älskar så mycket pepparkakor!! Tycker ni om pepparkakor?


Våra kompisar Klättermus och Jösse bagare i Hackebackeskogen har berättat för oss om när bagarpojken skulle göra pepparkaksdeg och det blev helt tokigt för han tog fel mängd peppar och socker och då blev det inga goda pepparkakor.


Så när Tomtemor bakar är det mycket viktigt att hon använder rätt volym och mått så det inte blir lika tokigt som för mössen.

Brukar ni baka tillsammans på förskolan eller med era vuxna hemma? Hur vet ni då hur mycket ni ska ha av alla saker?? Om ni har decilitermått så kan ni testa hur många decilitermått med vatten, snö, sand eller kottar kan ni få plats med i en hink? Har hinken samma tyngd beroende på vad som är i? Hjälps åt att räkna och fundera.

När ni ändå håller på att räkna kan ni ju passa på att ta bort en glasbit till från raden. I går var det 16 glasbitar kvar och så tar vi bort en till vad blir det då?


Nu ska jag Trollet springa över till Tomten för att se om det finns några pepparkakor.


Troll och Tomte Hejdå vi Hörs imorgon!Comments


bottom of page