top of page
_MG_3760 HD.jpg

Tomten och Trollets julkalender 8 december

Nu är vi riktigt nyfikna på hur blev era mattesagor? Blev den roliga, spännande,läskiga eller hade ni en massa jultema på era sagor? Men viktigast av allt, hade ni roligt och kom ni på en massa fler ord som ni kommer kunna använda i framtiden när ni använder matematik?


Jag, Trollet hade det lite svårt i början för det tog en lång stund innan min fantasi klarade av att klura ut en saga, men sedan bara blev det en saga. Tomten tyckte att min saga blev mycket bra, och rolig och lite läskig. Vill ni lyssna på hur sagan blev kan ni be era vuxna läsa upp den för er.


Som ni säkert förstår så är ordning ganska viktigt för Tomten för då blir hen glad och mår bra. Till julen så får alla Tomtar fnatt för det ska städas och städas och städas jättemycket och länge. Att städa tycker Tomtarna är bra för att hålla ordning. Var sak på sin plats säger de när de städar. Jag håller mig gärna undan från Tomten när hen ska städa, för jag tycker det är mindre viktigt med ordning.


Men innan jag passar på att smita från Tomtens stuga så hinner jag ta bort en glasbit till i vår rad. Igår blev det 17 glasbitar kvar och så tar vi bort en till hur många blir det då?


Kommer ni ihåg att ni för några dagar sedan skulle fundera på olika ordningar som ni kunde sortera? Nu har Tomten en jättespännande matematik utmaning till er, att ni ska prova att sortera genom att städa, något som Tomten tycker är så roligt.


Har ni något bra förslag på var ni kan sortera i ordning inne eller ute? Om alla ni barn hjälps åt att sortera ordning hur snabbt går det då? Går det att sortera efter vilken färg något är eller hur stort eller litet något är eller om det är samma sorts saker? Hur tänker ni? Förstår ni varför Tomten och kanske era vuxna tycker det är viktigt med ordning? Vad kan hända om det är oordning?


Troll och Tomte Hejdå vi Hörs imorgon!


Här hittar ni Trollets saga

Tomten-och-Trollet-Sagan-om-nar-Tomten-gick-vilse-i-skogen
.pdf
Ladda ner PDF • 914KB


Comments


bottom of page