top of page
_MG_3760 HD.jpg

Tomten och Trollets julkalender 6 december

Vilka jättefina hinderbanor som ni gjorde igår och vet ni, Tomten är så glad över att ni kan så mycket matematik för när ni hoppade över, sprang emellan och kröp igenom så gjorde ni matematik med era kroppar. Genom att ni vet hur något är när det är mellan något, till exempel att Tomten står mellan två träd så lär ni er ett lägesord för hur något kan vara placerat och det har alla nytta av när vi sedan ska förstå hur vi ska räkna ut olika saker.


Tomtefar brukar säga att det som vi lär oss med knoppen ( hjärnan , huvudet) fastnar i kroppen och då kan det bli lättare att komma ihåg saker. Tomtefar är så många år så han brukar ha rätt. Vill ni testa en räkneramsa som Tomtefar har lärt oss så det ska bli lättare för Trollet att förstå med sin knopp?Först så är det noll

då blir vi till en boll ( rulla ihop er till en boll)

Sen kommer nummer ett

och då ställer vi oss snett ( luta er snett mot sidan)

Sen kommer nummer två

och då går vi runt på tå ( gå runt på tå)

Sen kommer nummer 3

då får vi något se ( sätt handen ovanför ögon och speja efter något)

Sen kommer nummer fyra

då blir vi så yra (gå runt som ni är yra)

Sen kommer nummer fem

och då får vi gå hem ( forma era händer som ett hus)När vi har smugit runt och tittat på era förskolor så har vi också hört att ni sjunger någon sång om en elefant som balanserar, kan ni sjunga den sången ett par gånger så vi kan lyssna när ni sjunger så vi också lär oss den?


Men innan ni gör det måste vi ta bort en glasbit från vår rad i mossan för det har ju gått en natt till. I går blev svaret 19 glasbitar och så tar vi bort en till hur många glasbitar blir det kvar då?


Troll och Tomte Hejdå vi Hörs imorgon!Comments


bottom of page