top of page
_MG_3760 HD.jpg

Tomten och Trollets julkalender 22 december

I dag när Trollet kom till Tomten så var alla tomtarna lite upprörda för det var en sådan oordning på alla deras sockor och vantar, alla låg i en enda röra i tomtarnas stuga.


Trollet frågade Tomten varför alla var så upprörda, det är väl bara att ta två vantar som passar och två sockor som passar så är det bra med det.


Tomten förklarar för Trollet att det inte är riktigt så enkelt för vantarna och sockorna har kompisar som hör ihop, deras kompisar har samma mönster och för att det ska vara ordning behöver allt paras ihop två och två så mönstret stämmer överens med varandra och ser lika ut.


Inte nog med det, det är stor skillnad på Tomtefar och Tomtemors storlekar på sockar och de yngre tomtarna har mindre fötter och händer. Så det här är en enda röra.


Trollet smyger ut från tomtarnas stuga och går fram till raden i mossan som nästan börjar försvinna. I går var det 3 glasbitar kvar och nu tar Trollet bort en till och lägger i glas högen hur många glasbitar och dagar det är kvar nu till julafton?


När ni går in från er utevistelse i dag så kan ta av er era strumpor och era vantar och lägga allt i en enda stor hög i mitten av hallen, sedan kan ni tillsammans med era kamrater sortera rätt så ni får par igen och lägga dem på rätt barns hylla. Då förstår ni kanske varför tomtarna var upprörda över oredan och att det tar lite tid att få ordning igen.


Troll och Tomte Hejdå vi Hörs imorgon!
bottom of page