top of page
_MG_3760 HD.jpg

Tomten och Trollets julkalender 20 december

Efter att vi ätit bullar igår fick vi gå hem till Trollet för att hjälpa till att passa alla Trollungar. Det är svårt för de är så många och de står aldrig still så att det går att räkna dem. Det blir aldrig samma siffra när vi räknar. Ibland är det 18, ibland 15 och en gång blev det 12.

Trollet kom på att om vi sätter alla trollungar i en ring så som barnen gör på förskolan så kanske det blir lättare.


Trollungarna hade aldrig suttit i ring så det tyckte att det var spännande. Jag,Trollet ville prova att räkna alla ungarna så jag sa bestämt att nu sitter alla helt stilla. Trollungarna satt alldeles stilla, nästan så att de höll andan och väntade på vad som skulle hända. Nu börjar jag, sa jag. Å så räknade jag mig själv, alla troll ungar, 1,2,3,4,5,6,7,8,9, och mig själv sist 10.

Det kändes inte helt rätt för det var inte lika många trollungar som mina fingrar. Jag räknar om, sa jag, sitt helt still. Så räknade jag mig själv, alla trollungar 1,2,3,4,5,6,7,8,9 och mig själv igen 10. Det blev inte rätt nu heller fast alla trollungar sitter helt still…


Trollfar som hade lagat en stol inne i grottan sa nu till mig. Trollet du är mycket noga när du räknar men du ska bara räkna dig själv en gång. Räkna dig själv i början eller i slutet men bara en gång.

Aha då visste jag hur jag skulle göra. Räkna mig själv 1 och alla troll ungar. 1,2,3,4,5,6,7,8,9. Det är 9 trollungar här!


Hur många barn är ni i er barngrupp?

När räknar ni alla barnen?


Nu räknar vi vår rad med glasbitar som börjar bli riktigt kort. I går var det 5 glasbitar kvar och så tar vi bort en till i dag, hur många har vi kvar då?


Troll och Tomte Hejdå vi Hörs imorgon!

bottom of page