top of page
_MG_3760 HD.jpg

Tomten och Trollets julkalender 2 december

Efter att jag och Trollet har sovit en natt, så ombestämmer jag Tomten mig och säger att det inte längre är 24 dagar kvar till julafton utan bara 23 dagar. Det blir så snurrigt i Trollets huvud.

Jag ser på Trollet att hen inte riktigt förstår, så då vill jag vara en riktigt bra vän och förklara lite lättare för Trollet. Jag ber Trollet hämta många av något som hen tycker är vackert, och Trollet hämtar många glasbitar för det tycker Trollet är fint.


Jag räknar högt och lägger glasbitarna på en jätte jätte lång rad i mossan, sedan förklarar jag så här för Trollet:


"Här har vi 24 glasbitar på en lång rad."


Varje glasbit är som en symbol för en dag. Igår hade vi 24 glasbitar, för det var 24 dagar kvar till julafton.


"Nu har det gått en natt, och det betyder att det är en dag mindre kvar till julafton."


Jag ber Trollet att ta bort en glasbit från raden. Sedan frågar jag, hur många är det då kvar? Trollet kan inte riktigt räkna, så jag hjälper hen att räkna till 23 glasbitar kvar i raden, alltså 23 dagar kvar till julafton.


Det bara snurrar i Trollets huvud och nu måste hen verkligen vila…


  • Hur gör ni när något är svårt att lära sig?

  • Vad tycker ni är svårt?

  • Hur kan ni hjälpa en kamrat när något blir svårt för hen?


Troll och Tomte Hejdå vi Hörs imorgon!Comments


bottom of page