top of page
_MG_3760 HD.jpg

Tomten och Trollets julkalender 19 december

Vet ni, igår bakade tomtarna bullar och bröd och det doftade så gott i hela huset. Jag, Tomten, bakade också och lärde mig att göra lussebullar. De blev så fina. Sedan på eftermiddagen kom Trollet och hälsade på. Jag tror inte Trollet har sett så många bullar och och bröd på en gång. Trollet stod bara och gapade med stora ögon. Tomtemor såg hur Trollet tittade och gav mig och Trollet ett fat med många bullar. Hon sa att vi skulle dela lika och inte äta för många på en gång så att vi får ont i magen.


Trollet och jag gick och satte oss under bordet. Där är det mysigt, lite trångt och lite mörkt. Trollet började dela ut bullarna och räknade så att det blev en till Trollet och en till Trollet och en till mig. Sedan fortsatte trollet att räkna en till Trollet och en till Trollet och en till mig.


Jag såg ju att Trollet fick fler än mig och jag fick mindre. Stopp, sa jag, nu är det orättvist. Du, Tomten har fler än mig, Trollet tittade på sina bullar och mina bullar och såg förvånad ut. Va, hur har det blivit så här? Jag räknar till dig och till mig. Tomten såg också att Trollet hade fler så något konstigt var det. Vi bestämde oss för att räkna tillsammans och då blev det lika många till oss båda. En till dig och en till mig, en till dig och en till mig. Lite ont i magen fick vi.


Hur gör ni när ni ska dela upp saker mellan er?


Vi får inte glömma att ta bort en glasbit. I går var det 6 glasbitar kvar och så tar vi bort en till i dag, hur många har vi kvar då?


Troll och Tomte Hejdå vi Hörs imorgon!
bottom of page