top of page
_MG_3760 HD.jpg

Tomten och Trollets julkalender 18 december

I dag så tänker jag Tomten, att Trollet och jag ska sortera olika saker som vi hittar i naturen utifrån hur sakerna känns. När Trollet kommer hem till mig så ska vi börja med att ta bort en glasbit från vår rad med glasbitar. Jag berättar att igår var det 7 glasbitar kvar och så tar vi bort en till i dag, hur många har vi kvar då? Trollet tar bort glasbiten och lägger den i högen med glasbitar som vi tagit bort.


Jag ber Trollet ta upp en glasbit från högen igen och så frågar jag Trollet hur den känns. Trollet vet vad jag menar eftersom det är skillnad på att känna i kroppen som när Trollet är glad, arg eller ledsen och nu ska Trollet känna med kroppen. Trollet berättar att glasbiten är kall, len och har lite vassa kanter.


Vi går till i skogen och hittar fler saker som vi berättar för varandra hur de känns på olika sätt, det som är kallt och hårt lägger vi i en hög, det som är mjukt lägger vi i en hög och till slut ligger det en massa olika högar som vi sorterat i på vår plats i skogen.


Kan ni också sortera högar utifrån hur olika saker som ni hittar känns med kroppen. Berätta för era kamrater och vuxna hur ni tänker.Det finns en film om där Tomten och Trollet tänker kring känseln som ni kan titta på tillsammans med era barngrupper.
Comments


bottom of page