top of page
_MG_3760 HD.jpg

Tomten och Trollets julkalender 17 december

Idag vaknade vi till ett riktigt vintrigt landskap, det ligger helt perfekt kramsnö på marken. Jag, Trollet, sprang hem till Tomten för att fråga om hen ville göra snölyktor som vi skulle tända på kvällen när mörkret kom. När vi har smugit omkring runt förskolorna så har vi sett att ni människobarne och era vuxna tänder fler och fler ljus för varje söndag som går fram till jul och i dag så var det tre ljus tända i flera fönster.


Så då föreslår jag Trollet att vi ska göra tre snölyktor, för det kan jag räkna till som vi sedan ska tända i kväll. Tomten tycker det är ett roligt förslag och frågar mig hur många snöbollar tror jag att de behöver till varje lykta? Jag tittar bara på Tomten och svarar istället att det är dags att ta bort en glasbit från vår rad först. Igår var det 8 glasbitar kvar och nu tar de bort en till, hur många blir det kvar då?


Har ni gjort en snölykta någon gång? Hur många klot, snöbollar behövde ni då?


Troll och Tomte Hejdå vi Hörs imorgon!
Comments


bottom of page