top of page
_MG_3760 HD.jpg

Tomten och Trollets julkalender 11 december

När vi lekte med haren i går så utmanade hen oss på att träna våra hoppmusklet i våra ben. Det är viktigt för att vi skulle kunna hoppa så långt som möjligt och snabbt utan att göra oss illa. Haren behöver kunna det för att komma undan olika faror.


För att vi skulle kunna mäta hur långt haren och vi hoppade så använde vi oss av pinnar för det hade Tomten sett några barn på en förskola göra. (Om ni vill se en liten film om när Trollet och Tomten mäter hopp finns den här

Vi tyckte det var så roligt att mäta så vi fortsatte att mäta lite allt möjligt, vi fick till och med mäta hur många pinnar Trollfarfar var, han la sig ner på marken och så la vi pinnarna vid hans sida.


Kan ni hitta pinnar eller något annat att använda och mäta med och se hur många pinnar långa ni och era vuxna är? Var och en för sig, eller tar ni utmaningen och lägger er på ett jätte lång rad och mäter er alla tillsammans? Det går med kottar också men det tog så lång tid att samla ihop så många kottar som behövdes att mäta Trollfarfar så Trollet hade inte tålamod till det , ni kan ju också använda er av spadar som ni gräver med om det är svårt att hitta pinnar.


Men innan ni gör det måste vi ta bort en glasbit, i går var det 14 glasbitar kvar och så tar vi bort en, hur många har vi då kvar?


Psst vet ni Trollet kan verkligen talet 11 för det finns en jättefin sång om just troll och siffran 11, vet ni vilken? Kan ni sjunga den?


Troll och Tomte Hejdå vi Hörs imorgon!Commenti


bottom of page