top of page
_MG_3760 HD.jpg

Tomten och Trollets julkalender 1 december


Hej alla människobarn!


Vad roligt att ni vill följa med oss på nytt ett äventyr. Några kanske redan känner oss sedan tidigare medan några av er kanske är nya kompisar till oss. Vi heter Tomten och Trollet och vi är bästa kompisar. Vi bor i skogen med våra familjer. Vi är väldigt nyfikna och tycker om att lära oss nya spännande saker av er människobarn, av alla våra kompisar i skogen och alla djuren. Ibland blir det lite tokigt för vi vet ju inte riktigt hur ni människobarn och era vuxna tänker men vi gör så gott vi kan och så får ni barn hjälpa oss att förklara och fundera ut lösningar så vi lär oss.


Som kanske några av er vet så går Tomten i skolan men inte Trollet. I skolan lär sig Tomten en massa spännande saker som hen gärna lär vidare till Trollet. Just nu håller Tomten på med en massa saker som kallas matematik och vill att även Trollet ska lära sig allt. Det är bara det att Tomten är mindre bra på att förklara och det blir lite rörigt i Trollets hjärna när hen ska förstå allt. Just nu har Tomten lärt sig att ni människobarn räknar ner till det som några av er och Tomten uppmärksammar nämligen julafton. Vad då räknar ner undrar Trollet? Vad är det?


Tomten säger att det är 24 dagar kvar till julafton idag och imorgon blir det en dag mindre kvar att vänta till julafton. Klurigt! Vet ni vad Tomten menar?
  • Varför är det bra att kunna matematik?

  • Kan ni tillsammans räkna till 24?Comentários


bottom of page