top of page
_MG_3760 HD.jpg

Tomten och Trollet får presenter -kåsor och Sapmi flagga

I förskolans läroplan står det att " Utbildningen i förskolan ska lägga grunden för barns förståelse för olika språk och kulturer, inklusive de nationella minoriteternas språk och kultur." De nationella minoriteterna är judar, romer, samer, sverigefinnar och tornedalingar. Samerna är även ett urfolk.


Hur kan vi i förskolan uppmärksamma de 5 minoriteterna? Vi har tagit hjälp av Tomten och Trollet och med hjälp av Lärarhandledningen som ni kan ladda ner gratis från vår hemsida får ni en hjälp i ert arbete. Den 6 februari är det Samernas nationaldag och det kan vara en avstamp i ert arbete med att arbeta med uppdraget i förskolans läroplan kring våra nationella minoriteter.


Filmen med Tomten och Trollet kan ni titta på tillsammans med era barngrupper.


En annan karaktär som många barn kan känna igen är Bamse. I Bamse nr 2 2021 kommer även han att hälsa på i Sapmi. Där han kommer träffa Trollet Stallo. Bamse ges även ut på nordsamiska.

Lärarhandledning

Lärarhandledningen kan du hitta här:


Sidan kräver att du är inloggad på vår sida. Registreringen är kostnadsfri och du kan logga in genom att skapa ett konto eller logga in med ett Google eller Facebook konto.


Comments


bottom of page