top of page
_MG_3760 HD.jpg

Tips på Alfons Åberg material

Hurra för Alfons Åberg som fyller 50 år!

I år fyller Alfons 50 år och det firar förlaget Rabén och Sjögren med att bjuda oss alla på material för att kunna fira ordentligt. Material är stort och består av affischer, inbjudan, vimplar, tips på lekar och bildspel på tre av Alfons sagorna. Med bildspelet går hela boken att projicera upp på en vägg.

På förlagets sidan kan man läsa att Alfons böckerna har getts ut på nästan 40 språk och det har tryckt ca 10 miljoner Alfons böcker i världen. Vilken är din favorit?


Skolverket har en fin film där två pedagoger berättar hur de projicerar sagor på väggen och skapar stort inflytande för barnen och förutsättningar för språkutveckling. Genom att vara med med kroppen och med sina ord delar barnen på upplevelsen och berikar varandra. I länken här hittar du programmet.


Många barn har en relation till Alfons och materialet lockar till samtal, igenkännande, frågor och funderingar. Med bildspelen kan du arbeta med förskolan uppdrag att ge barnen förutsättningar att utveckla sitt språk genom att lyssna på högläsning och delta i samtal om litteratur och andra texter. Roligt blir det också med ett tillgängligt och roligt material!


Länk till materialet på Rabén och Sjögren:Comments


bottom of page