top of page
_MG_3760 HD.jpg

Sockdrottningen i landet AnnorlundaSkriven av Nathea Anemyr och Andreas Hasselberg , ilustrerad av Mia Fransson

Utgiven av Beta Pedagog 2019Tänk dig att bo i ett land där allt är exakt likadant, alla har likadana kläder alla går till jobbet samma tid varje dag och alla var lugna och tysta. Det har den gamla kungen bestämt att så ska det vara i landet Likadant. Hur tror du det skulle vara?
Men så en dag föds det en liten flicka Noelle som inte var som alla andra i landet Likadant. Noelle tänkte som hon ville , lekte som hon ville och gjorde allt som hon ville på sitt helt egna sätt. Noelles lillasyster Nathea älskade sin syster för den hon var och funderade i bland vad som skulle hända om de andra som bodde i landet fick lära känna Noelle.


I boken får ni följa systrarnas arbete för att ändra hur landet Likadant ska styras och gissa vad, de använder sig av strumpor, massor av strumpor för att få kungen att ändra sig. Att alla i landet ska våga tänka Alla är olika, men ändå lika mycket värda!


En jätte fin saga som passar utmärkt att läsa tillsammans med era barngrupper inför Rocka Sockorna dagen den 21/3. Ni kan även följa Nathea och Noelle på #rockeverysockFrågor att reflektera tillsammans med era barngrupper.


Varför är det viktigt att alla får vara den man är?

När ni tittar på bilderna i boken i början och sedan i slutet, hur tror ni människorna känner sig?

Varför tror ni människorna i landet är rädda för att vara annorlunda?
Genom att använda denna boken i er undervisning med er barngrupp arbetar ni med artikel 2 i Barnkonventionen Alla barn är lika mycket värda och har samma rättigheter och ingen får diskrimineras.


Ni ger även barnen förutsättningar för att sätta sig in i andra människors situationer och rätten till lika värde som vi ska arbetar med enligt förskolans läroplan.


Vi önskar er en trevlig viktig lässtund tillsammans.
bottom of page