_MG_3760 HD.jpg

Möt en författare och en Illustratör nr 2


I vår nyhet Vem hittar på alla böckerna berättade vi hur vi hade arbetat kring författare och illustratörer med våra barngrupper. Ni har under våra nyheter kunnat ta del av några olika bokrecensioner och utlottningar av barnböcker och nu tänkte vi presentera några av dessa härliga författare och illustratörer lite mer på djupet genom att de har fått svara på några av våra frågor. Använd er gärna av deras svar när ni läser några av alla deras böcker tillsamman med era barngrupper för att ge ett ansikte på vem som hittat på och ritat boken.

Johan Anderblad författare till böckerna om Bojan och Flax och Dusty: Motorsågsstölderna. Johan var även under många år programledare för Bolibompa på SVT.


Mellan åren 2017- 2019 var Johan Läsambassadör som utses av kulturrådet. Som ambassadör ska man under två år arbeta för att ge alla, oavsett bakgrund, lika möjligheter att nå litteraturen. Längst ner i nyheten har vi delat en länk där Johan berättar mer om sitt viktiga uppdrag som ambassadör. Johan passar också på att tipsar oss om boken " Boksamtal med bilderböcker " skriven av Agneta Edwards. I den boken finns det mycket bra tips att ta del av för oss som arbetar i förskolan.


Johan och hunden Molly tittade förbi oss så vi kunde prata lite om barnböcker och de böcker som han har skrivit


Vilken favoritbok hade du som barn?

Hur den lilla Mullvaden fick sin bil ,av Zdenek Miler och Eduard Periska