top of page
_MG_3760 HD.jpg

Lycka till i skolan

Nu kommer den ljuva sommaren och med den de avslut som hör till. De äldsta barnen på förskolan börjar bli förberedda på att tiden i förskolan börjar ta slut och att efter sommaren börjar en ny tid i skolans värld.


Förra året skrev vi en artikel med tips på hur avslutet för barnen som efter sommaren ska börja skolan kan organiseras. Vi tipsade om aktiviteter och dikter till diplom. Den blev mycket uppskattad och det var vi mycket glada över.

När vi spred den på sociala medier fick vi feedback på att gårdsfest och utkast genom fönstret var populära festaktiviteter. Vi fick också några nya tips som vi delar här. Förra årets artikel ligger som bilaga i denna artikel.Portaler

Runt om i Sverige anordnas olika portalen som markerar att förskolans tid är slut och att något nytt ska börja. Vi fick tips om att göra en portal av en gardinstång och två tygstycken /gardiner. Barnen står bakom tyget och en pedagog ropar. - Och nu kommer XX till skolan XX. När barnet hör sitt namn springer barnet genom springan de två tygstycken/gardinerna bildar till applåder och hurra rop.


Ett annat tips på portal är att använda en rutschkanan. På dagen för festligheterna är rutschkanan pyntad med ballonger och blommor och barnen åker ner en och en. Inför varje åk säger pedagogerna barnens namn och när barnet åker ner får den applåder och hurra rop.


Ett tredje tips på portal är att binda fast ballonger i något som bildar en båge. Det kan vara en större blomsterställning, en rockring som har gått sönder som tejpas fast i två pinnar/skaft.


Åka vagn

På en förskola fick barnen åka i förskolans vagn ner för en ramp. Vagnen symboliserar det gamla och eftersom barnet nu nästan är för stor för vagnen blir det tydligt att barnet har växt och blivit större. Dagen till ära är vagnen pyntad med blommor och ballonger. Barnen åker ner för rampen en och en och när de kliver ut får de ett diplom och ros av rektorn. Det blir mycket skratt under denna aktivitet då den är lite tokig.Hinderbana och uppdrag

Vi fick tips om att en del förskolor anordnar hinderbanor där barnen kämpar mot pedagogerna. Temat var lite som TV programmet Gladiatorerna som gick för flera år sedan. Barnen upplevde det som spännande och de vinner alltid.


En annan förskola anordnade uppdrag åt barnen lite som fångarna på fortet. Barnen besökte olika stationer där de skulle tillsammans lösa klurigheter.


Vi önskar er lycka till med alla festligheter!

Comments


bottom of page