top of page
_MG_3760 HD.jpg

Dags att börja förskolan

Det börjar närma sig starten för en ny termin på våra förskolor. Innan sommaren togs det avsked av blivande skolbarn och nu är det tid för att introducera nya barn och vårdnadshavare i verksamheterna. Några förskolor har ett informationsmöte innan semestrarna för nya familjer där de berättar om hur introduktionen går till. Alla familjer kanske inte kunde delta på mötet och då kanske denna korta filmen kan vara till hjälp i ert arbete med att förklara vad introduktion i förskolan är för blivande familjer i era verksamheter.


Introduktions perioder är intensiva och ställer krav på pedagoger och det är viktigt att det finns en samsyn i arbetslaget så att introduktionen blir utifrån barnets bästa För att skapa en samsyn är det viktigt att sätta ord på vad introduktionen är för er i just ert arbetslag. Då kan vår academy utbildning ligga till grunden för era diskussioner om hur ni ska genomföra introduktionen på er avdelning.


Om du är helt ny i ditt yrke på förskolan, kanske du behöver fylla på din kunskap om hur du som pedagog ska genomföra din första introduktion med barn och vårdnadshavare. Vi har en academy kurs som du kan anmäla dig till och genomföra i ditt egna tempo. Här kan du läsa mer om våra academy utbildningar.

https://www.verbalastigar.se/academyEn film som beskriver vad en introduktion i förskolan kan vara både ur ett vårdnadshavare perspektiv och ett pedagog perspektiv


bottom of page