top of page
_MG_3760 HD.jpg

Äpple undervisning på hösten

Tänk så mycket roligt det går att använda äpplen till i er undervisning med barnen. Passa på nu på hösten när det kanske finns möjlighet att få äpplen från någon som har över i sina trädgårdar eller kolonistugor.


Vi har i följande Youtube film gett er några tips på , skapande, sånger och ramsor och mellanmål som ni kan göra tillsammans med era barngrupper. Vi har även använt äpplen till att bygga med och göra äppelbåtar. Genom att använda er av äpplen i er undervisning kan ni få in flera av läroplanens mål och ni kommer ha väldigt roligt och utvecklande tid tillsammans med era barngrupper.
Vi vill också tipsa om två fina barnböcker som har äpple tema i sig den första är en äldre bok som säkert många av er redan känner till och det är " Sagan om det röda äpplet" av Jan Lööf från 1974. Följ farbrorn som köper ett äpple i fruktaffären och vad som händer med det gröna äpplet.
Sen vill vi också tipsa om boken "Det röda äpplet" skriven av Feridun Oral och utgiven 2018.

i boken får ni följa kaninen som letar efter mat och hur djuren i skogen hjälps åt för att få ner det röda äpplet. En fin bok om samarbetet och vänskap.


Comentários


bottom of page