top of page
_MG_3760 HD.jpg

Uppmärksamma barnkonventionens dag den 20/11


Till förskolans dag i våras skrev vi en tipspromenad för https://forskoleforum.se/ som hade fokus på barnkonventionen. Vi gjorde då en uppdrags promenad för de yngre barnen och en för de äldre.Vi har under flera år samarbetat med Förskoleforum och skrivit artiklar och material som ni kan läsa på deras sida.

Nu delar vi uppdrags promenaderna med er inför Barnkonventionens dag den 20 november. Hoppas att ni får nöje av dem.


Barnkonventionen blev lag i januari 2020 och utbildningen i förskolan ska utgå från barnkonventionen. Runt om i Sverige arbetar pedagoger med att ge barnen förutsättningar till en utbildning för barnens bästa och med att ge barnen kunskaper om sina rättigheter.


Denna uppdrags promenad som består av 7 frågor/uppdrag några av barnkonventionens artiklar. Det finns en för de yngre barnen och en för de äldre barnen. Varje fråga/ uppdrag börjar med en fråga/uppdrag till barnen och sedan en text som vänder sig till dig som pedagog med information om barnkonventionen och vad som står i läroplanen som kan kopplas till artikeln. Tanken är att ni hänger upp dem i er närmiljö och går till dem en efter en. Eftersom både frågan/uppdrag till barnen och fördjupningen till pedagogerna är på samma papper kan det även användas som dokumentation och för att informera vårdnadshavarna.


Promenaden finns i två upplagor, en för äldre barn och en för yngre barn.
Här kan ni ladda ner den tipsrunda som passar er barngrupp bäst.

Tipsrunda barnkonventionen - Äldre barn (2022)
.pdf
Download PDF • 4.79MB

Tipsrunda barnkonventionen - Yngre barn (2022)
.pdf
Download PDF • 2.52MB

Comentários


bottom of page