top of page
_MG_3760 HD.jpg

Tomten och Trollet får nya regissörer

När vi har gjort filmer om Tomten och Trollet och i andra utbildningssyften har vi fått hjälp av barn i vår bekantskap. Ibland har barnen varit trollungar och ibland har de varit med för att visa hur olika aktiviteter kan göras i en barngrupp på era förskolor.

Under de olika filminspelningarna har de blivit mer och mer intresserade av att stå bakom kameran än framför. Under hösten började de prata om att skapa en egen berättelse själv om Tomten och Trollet. Berättelsen skulle ske i skogen och Tomten och Trollet skulle bli mycket osams. När det är som värst ska Trollungarna komma till undsättning.


Berättelsen blev till under hösten och i januari i år spelade vi in den och fick namnet Trollet ljuger. I berättelsen har Tomten hittat tre maskar som bor i en liten håla i skogen. Tomten tycke mycket om sina maskar och nästa dag ska de alla få namn. När Tomten lämnar maskarna och skogen kommer Trollet förbi och hittar maskarna. Trollet tycker ju om mask så hen stoppar dem i fickan. Tomten kommer tillbaka då hen letar efter sina vantar och upptäcker till sin förfäran att maskarna är borta. Tomten är både ledsen,

rädd och tittar på Trollet som säger - Jag har aldrig haft maskar i min ficka. Situationen eskalerar och till slut säger Tomten att Trollet ljuger. Nu träder Trollungarna in och hjälper till.


I filmen kan du se hur det hela slutar och på hemsidan hittar du en handledning där du får tips på hur du kan arbeta med filmen om att vara osams i din barngrupp.

Vi får se vad barnen hittar på för berättelse nästa gång?Lärarhandledningen till filmen hittar du i medlemssektionen. För att komma åt dem behöver du vara inloggad som medlem (kostnadsfritt medlemskap).
Comments


bottom of page