top of page
_MG_3760 HD.jpg

Titta och Lär FUNKIS


Titta och lär , funkis är en av flera böcker från bokförlaget Funkibator.

Funkibator förlag har gett ut flera böcker som synliggör flera funktionsvariationer och som är en stor hjälp i vårt arbete att medvetandegöra hur det kan vara att till exempel köra rullstol, prata med ögonen eller prata med bilder.
Att kommunicera med vår omgivning kan göras på flera sätt och i våra barngrupper kan vi möta barn som kanske kommunicerar via teckenspråk eller TAKK eller via ögonstyrning. Pekboken Titta och lär funkis är skriven av Anna Hultman och den är en färgglad bok som kan vara till hjälp i vårt arbete med våra barngrupper för att synliggöra att till exempel bestick, skor och pulkor kan se ut och fungera på flera sätt.


Boken Lekplatsen, det ska funka för alla är skriven av Stefan Johansson och Pia Hammargren. Denna boken handlar om att Julia är arg, arg för att hundrastgården inte är för alla! Julias pappa uppmuntra henne till att skriva till de som bestämmer för att få till en förändring. Varför är inte hundrastgården till för alla kan du läsa om i boken. Boken kan också inspirerar våra barngrupper till att få sina röster hörda i frågor som rör dem, vad kan vi vara med och påverka och hur gör vi för att påverka? Finns det något som era barn vill förändra och vilka är det som bestämmer ?


Boken Stoppa snoret är skriven av Stefan Johansson, Braulio Gutiérrez och Victoria Sarria. I denna boken får vi följa med Lucas och hans mamma till apoteket för att köpa medicin. Lucas hittar så mycket spännande saker på apoteket , men oj så mycket han inte kan eller får röra varför är det så? Varför måste man stå i kö för att få vissa mediciner medans andra kan man ta på en hylla? Varför kan det vara svårt att inte känna på allt? Hur är det för era barn i barngruppen när de ska gå och handla med sina vårdnadshavare känner de igen sig i Lucas upplevelser i boken?


På Funkibators hemsida kan ni hitta mer material och böcker och även föreläsningar som är kostnadsfria som kan vara inspiration och stöd i ert arbete för ett inkluderande arbetssätt. https://www.funkibator.se/Funkibator-aktiviteter.html

Comments


bottom of page