top of page
_MG_3760 HD.jpg

Tänk om utklädningskläder.

När jag lyssnade på Emily Joof berätta om sin bok Superhjälteprinsessan så sa hon ett par saker som fick mig att börja fundera. Emily berättade att när hon växte upp så fick hon aldrig klä ut sig för man gjorde helt enkelt inte det i de kulturer hon växte upp i som barn, Gambia, Mali och Frankrike. Hon berättade vidare att hon var så imponerad av att i Sverige så tar vi gärna tillfället i akt och klär ut oss vuxna och barn och på förskolan erbjuder vi barnen rika garderober med utklädnader som inspirerar till många spännande lekar. Hur ser det ut på er avdelning/ förskola?  • Vilka tankar har ni kring det materialet och kläderna som ni erbjuder era barn till att klä ut sig med?

  • Hur pratar ni i arbetslaget kring utklädningskläder?

  • Finns det kläder som symboliserar ett mångfald i kulturer, yrken och sagofigurer?

  • Är utklädningskläderna inspirerande till nya lekar?

  • Hur synliggör ni kläderna , ligger de i en låda eller händer de synliga för barnen?Klär ni vuxna ut er tillsammans med barnen och är en del av deras olika lekar?


Emily väckte tanken hos mig och jag hoppas att den även får er att reflektera kring era barns möjligheter till att klä ut sig till deras superhjälteprinsessa.


Comments


bottom of page