top of page
_MG_3760 HD.jpg

Sök Pelle Svanslös "Vara snäll" stipendium

Pelle Svanslös är fortfarande en hög aktuell karaktär i våra bokhyllor på våra förskolor. Pelles budskap är viktigt del av förskolans värdegrundsarbetet och en saga om Pelle kan var till stor hjälp när vi hamnar i olika dilemman i vår vardag med våra barngrupper. Sagorna om Pelle handlar om att våga vara snäll snäll, ha civilkurage och allas lika värde.


I förskolans läroplan står det att


"Barngruppen och samspelet mellan barnen är en viktig och aktiv del i barnens utveckling och lärande i förskolan. Undervisningen ska baseras på såväl att barnen lär tillsammans och av varandra som samspelet mellan vuxna och barn. Alla som ingår i arbetslaget ska därför vara uppmärksamma på alla barns möjligheter till samspel mellan enskilda barn, i barngruppen och med de vuxna." sidan 11


Många av sagorna om Pelle handlar just om detta som står här ovan.


Nu kan ni som arbetar i förskolan ta chansen att söka Pelle Svanslös " Vara snäll" stipendium för ert värdegrundsarbete i just er barngrupp.


"Stipendiet, som delades ut för första gången 2014, är på ett prisbasbelopp och delas ut till personer, grupper eller organisationer som på olika sätt har arbetat med att utveckla barns förståelse för allas lika värde. Särskilt ska kommunala eller privata förskolor – anställda, klasser eller organisationen – och personer knutna till dem uppmärksammas." ( Från Pelle Svanslös hemsida)


Ansökan är öppen 1 juni – 15 september 2021 gå in på länken nedan om ni vill veta mer.
留言


bottom of page