top of page
_MG_3760 HD.jpg

RUS på förskoleforum

I början av året blev vi kontaktade av Jenny Linander, produktchef på Studentlitteratur. Hon tog kontakt med oss efter att hon hade fått frågor av läsare om RUS på Förskoleforum på webben. Forumet är en del av Studentlitteratur och vänder sig till Pedagoger och ledare som arbetar i förskolan. Jenny frågade oss om vi var intresserade av att presentera RUS modellen och metoder om hur man kan arbeta med RUS i ett antal artiklar. Under mars och april har vi skrivit de första artiklarna och under nästa vecka kommer den första artikeln att publiceras. Vi har medvetet valt att börja vår artikelserie med att övergripande beskriva RUS. Så småningom kommer vi att beskriva RUS områdena och stegen. Under våra utbildningsdagar runt om i Sverige får vi förfrågningar om när vi ska skriva en metod bok om RUS. I våra artiklar ger vi metod förslag och dessa kommer att vara grunden för vår kommande bok så småningom, hoppas vi.

I artiklarna tar vi upp nya exempel som ni pedagoger har gett oss under våra utbildningsdagar hos er. Du som läsare kommer att känna igen Tuula och Camilla och kanske dig själv.


Fler öppna föreläsningar?

Efter vår öppna föreläsning tidigt i våras undrar vi nu om det finns intresse även till hösten att genomföra en ny öppen föreläsning. Maila gärna oss och anmäl intresse så kan vi titta på datum inför hösten.’

Vi ser fram emot att möta er alla på ett nytt forum nämligen www.forskoleforum.se liksom även fortsatt här på vår egna hemsida och blogg.


Comments


bottom of page