top of page
_MG_3760 HD.jpg

Oj, hur ska jag våga säga till min kollega?


Att vara en del i ett arbetslag på en förskolan är ofta en styrka , jag vet att jag har kollegor att be om hjälp i olika situationer som uppstår i vår vardag och för många är detta en stor trygghet. Det uppstår dock situationer när det kan vara precis tvärtom att värdegrunden och samsynen i arbetslaget spretar och jag kan känna mig väldigt ensam i mitt uppdrag. Hur lyfter jag med en kollega när jag upplever att kollegan inte håller sig till det som vi är överens om? Hur kan jag agera om jag märker att en kollega kränker ett barn eller vårdnadshavare?


Som stöd i ert arbete kring dilemman som uppstår och i bland svåra situationer

som även kan övergår till en konflikt i arbetslaget har vi tagit fram en academy utbildning, Dilemma i förskolans vardag. I denna utbildningen har vi sammanställt några dilemman som många kan känna igen sig i. Utbildningen bygger på att ni läser en avsnitt som ger er en fördjupad kunskap kring varför olika dilemman kan uppstå och hur de kan undvikas, mycket bygger på kommunikation och hur vi kommunicerar med mottagaren. Vilken är min roll i att det uppstår ett dilemma?

Vi har även spelat in 14 korta filmer som finns i academy utbildningen som är mellan 2- 3 minuter dessa kan användas som samtalsunderlag i era arbetslag.


Vill du veta mer om utbildningen så följer du länken till hemsidan:Hur ska jag göra när en kollega använder kollektivbestraffning och väldigt hård ton mot en barngrupp?


Comments


bottom of page